Martin Forslund

mforslund Martin Forslund – Naprapat leg.Naprapat tel: 08- 400 26 103 martin.forslund@fullfunktion.se

Martin Forslund är utbildad på Naprapathögskolan i Stockholm och har ett förflutet som hockeyspelare på elitnivå. Han har flera års erfarenhet inom idrottsmedicin och naprapati. Han är även vidareutbildad inom fot- och fotledbesvär samt axelsmärta hos idrottare.

Vanliga problem våra kunder upplever när det kommer till axlar och armbåge är tennisarmbåge vilket är en överansträngningsskada på armbågens utsida. Det är senorna i underarmens muskler som blir överansträngda och leder till smärta i vissa positioner och rörelser av handleden. Prognosen är god, men kan utan rätt typ av behandling ta väldigt lång tid att läka. De senaste utredningarna inom ämnet avråder från kortison då det på lång sikt kan göra problemet värre. Rätt typ av träning, stretching, rörelseövningar och anpassad ortos kan vara effektivt. Golfarmbåge är ett liknande problem som tennisarmbåge, men smärtan sitter i stället på armbågens insida.

Musarm är ett samlingsnamn för värk och stelhet i arm, nacke, axlar, rygg, handled och fingrar. Skador som är relaterade till artros svarar ofta positivt på rätt typ av träning. Har du liknande problem bör du boka tid för behandling med en av våra naprapater.

Impingement syndrom / inklämningssyndrom i axeln innebär att någonting kommer i kläm. I det här fallet kan det röra sig om senorna till någon av musklerna runt skuldran (rotatorkuffen) eller en slemsäck under benet ovanför axeln. Anledningen kan vara att benet (acromion /akromion) har en skarpare vinkel vilket gör att utrymmet krymper vilket orsakar smärta i axeln. En vanligare orsak till inklämning är en felaktig stabilisering av musklerna runt skulderbladet vilket gör att utrymmet blir mindre och senorna (eller slemsäcken) kommer i kläm. Det typiska är att smärtan uppkommer när man höjer armen ovanför axelhöjd eller vrider axeln i olika positioner.

Du bör alltid få axel och armbåge undersökt av en professionell yrkesutövare för att få en korrekt diagnos och behandling.

Martin har följande vidareutbildningar:

  • Idrottsmedicin steg 1 (Svensk idrottsmedicinkförening, SIMF)
  • Steg 1 Axel rehabilitering (PhD. Ann Cools, SIMF)
  • Ortopediska inläggssulor, tillverkningsteknik och undersöknings metodik (Balkefors)
  • Biomekanikens betydelse vid fotledsskador (BHoSC Michael Weber, Svensk idrottsmedicink förening, SIMF)
  • Kommunikologi modul 1 (skandinaviskt institut för kommunikologi)
  • Biomekanisk manuell medicin (LM-Wester)
  • Grundkurs akupunktur (WellWell)

Kontakta oss | Boka tid