Martin Erlandsson

merlandsson Martin Erlandsson – Naprapat leg.Naprapat tel: 08-400 26 102 martin.erlandsson@fullfunktion.se

Martin Erlandsson har flera års erfarenhet inom idrottsmedicin, naprapati och ortopedteknik. Han är även vidareutbildad inom fot- och fotledbesvär och tillverkning av specialanpassade ortopediska inläggssulor. Martin har tidigare jobbat inom AIK fotboll som naprapat och fystränare. Där arbetade han med fotbollsspelare från 9 års ålder och uppåt, vilket har gjort att han har mycket goda kunskaper vad det gäller skador och rehabilitering i unga åldrar. Han har även själv en bakgrund inom elitfotboll.

Vanliga problem våra kunder upplever när det kommer till fötterna är fotledsinstabilitet vilket vanligtvis uppstår efter en fotledsstukning. Då är risken stor att man skadar ett ledband som är viktig för fotens stabilitet. Fotledsinstabilitet kan även uppstå hos individer som är mycket rörliga i sina leder. När man skadar ett ledband tappar man inte bara stabiliteten utan också koordinationen och balansen i fotleden. Därför är det viktigt att utföra en adekvat rehabilitering för att minska riskerna för en ny stukning. Andra problem som kan uppstå är även hammartå, snedställt stortåled (hallux valgus/ rigidus) samt förtjockning av nervvävnad (mortus neurom/ syndrom).

Ont i hälen kan bero på hälsporre (plantar fasciit) och uppkommer vid överbelastning av vävnadsfästet för plantarfascian. Att bli frisk från hälsporre (plantar fasciit) brukar ta tid. Det är viktigt att jobba med rörlighet och stärka upp muskulaturen under foten. Det är även effektivt att använda sig av inläggssulor som ger ett ordentligt stöd vid hålfoten för att lindra eventuell knä- eller hälsmärta.

Efter utförd löp – och gånganalys kan vi erbjuda skoinlägg i form av formgjutna sulor och hålfotsinlägg efter dina behov.

Du bör alltid få din fot undersökt av en professionell yrkesutövare för att få en korrekt diagnos och behandling.

Boka tidKontakta oss

Martin är utbildad på Naprapathögskolan i Stockholm och har
även följande vidareutbildningar:

• Idrottsmedicin steg 1 (Svensk idrottsmedicinkförening, SIMF)
• Idrottsmedicin steg 2 (Svensk idrottsmedicinkförening, SIMF)
• Ortopediska inläggssulor, tillverkningsteknik och undersöknings metodik (Balkefors)
• Biomekanikens betydelse vid fotledsskador (BHoSC Michael Weber, Svensk idrottsmedicink förening, SIMF)
• Strenght coach steg 2 (Eleiko)
• Athletic team coach (Eleiko)
• Kommunikologi modul 1 (skandinaviskt institut för kommunikologi)
• Biomekanisk manuell medicin (LM-Wester)

Boka tidKontakta oss