Anders Hamberg

mhamberg Anders Hamberg – Naprapat leg.Naprapat tel: 08- 400 26 101 anders.hamberg@fullfunktion.se

Anders har en lång och gedigen erfarenhet inom naprapati och idrottsskador. Han har tidigare jobbat sex år i AIK fotboll som både naprapat och fystränare.  Anders har själv spelat fotboll på elitnivå och bland annat spelat för det svenska juniorlandslaget. Förutom arbetet på Full Funktions mottagning i Vasastan så jobbar Anders en gång i veckan som handledare på naprapathögskolans elevklinik.

Genom sitt arbete inom fotbollen har han utvecklat stor kunskap inom knäskador.

Några vanliga skador våra kunder har när det kommer till knä är hopparknä (jumpers knee), en annan vanligt förekommande skada är löparknä.

Skadorna beror ofta på att det så kallade tractusbandet (senvävnad) har blivit överspänt, vilket kan bero på spänningar i den stora sätesmuskeln eller i höftböjarmusklerna då dessa tillsammans bildar tractusbandet. Eftersom tractusbandet är fäst på utsidan av knät så kommer friktionen mellan knät och tractusbandet att skapa en irritation vilket på sikt kan skapa inflammation, svullet knä, ledbandsskada och artros.

Främre knäsmärta som PFSS leder till knäont som uppkommer framtill vid utsidan av knäskålen och är ofta godartad och beror på bristande knästabilitet. Detta kan dock leda till att du råkar ut för ett så kallat hopparknä (jumpers knee). Den viktigaste muskeln i knästabiliteten är M.vastus medialis (droppmuskeln) som sitter på insidan av knät. Har du ont på baksidan av låret kan smärtan även bero på ischias. Ischiassmärta upplevs ofta obehagligt och ska behandlas av en naprapat eller sjukgymnast och bör sedan följas upp med rehab. Ett överansträngt knä kan även leda till ledvärk som slatter / schlatter vilket är en vanligt förekommande knäskada bland unga idrottare.

Du bör alltid få ditt knä undersökt av en professionell yrkesutövare för att få en korrekt diagnos och rätt behandling.

Anders är utbildad på naprapathögskolan i Stockholm och har följande vidareutbildningar:

  • Steg 1 Idrottsmedicin (SIMF)
  • Steg 2  Idrottsmedicin (SIMF)
  • Lic. Funktionell och korrektiv tränare (Eleiko)
  • Steg 2 Strength Coach (Eleiko)
  • Athletic Team Coach (Eleiko)
  • Biomekanikens betydelse vid fotledsskador (BHoSC Michael Weber, SIMF)
  • Biomekanisk manuell Medicin (L-M Wester)

Kontakta mig | Boka tid