Nack och ryggskador

Vanliga problem våra kunder upplever när det kommer till rygg och nacke är ryggskott / lumbago vilket innebär att man plötsligt eller gradvis får ont i ländryggen. Det är inte heller ovanligt att man vaknar med ryggsmärta/ nociceptiv smärta. Smärtan är ofta kopplad till vissa rörelser som till exempel böja sig framåt eller vrida sig åt något håll. Musklerna är alltid påverkade vid ryggskott och om man drabbas av lumbago ska man alltid försöka att röra sig så mycket som man kan, även om smärtan kan vara påtaglig.

Andra problem vi framgångsrikt behandlat på Full Funktion gällande rygg och nacke är bland annat nackspärr och nervssmärtor vi har även erfarenheter av att jobba med spina stenos och nervskador. Nacksmärta uppkommer ofta i samband med kontorsarbete, där en statisk arbetsposition gör armar och muskler spända, vilket leda till nackspärr. Ett annat vanligt förekommande problem som vi behandlar är diskbråck i nacken.

Orsaken till smärtor i rygg och nacke är oftast inte relaterade till en skadad disk. Våra naprapater och sjukgymnaster kan avgöra om en disk är skadad och därmed utesluta om skadan är relaterad till t.ex ischiasnärven. Falsk ischias är mycket vanligare än äkta och svarar alldeles utmärkt på naprapati.

Du bör alltid få rygg och nacke undersökt av en professionell yrkesutövare för att få en korrekt diagnos och rätt behandling.

Boka tid | Kontakta oss

Läs mer om våra behandlingar och priser