Knäskador

Vanliga skador våra kunder har när det kommer till knä är hopparknä (jumpers knee), en annan vanligt förekommande skada är löparknä.

Skadorna beror ofta på att det så kallade tractusbandet (senvävnad) har blivit överspänt, vilket kan bero på spänningar i den stora sätesmuskeln eller i höftböjarmusklerna då dessa tillsammans bildar tractusbandet. Eftersom tractusbandet är fäst på utsidan av knät så kommer friktionen mellan knät och tractusbandet att skapa en irritation vilket på sikt kan skapa inflammation, andra orsaker till smärta i området kan vara svullet knä, ledbandsskada eller artros.

Främre knäsmärta som PFSS leder till knäont som uppkommer framtill vid undersidan av knäskålen och är ofta godartad och beror på bristande knästabilitet. Detta skulle eventuellt kunna leda till att du råkar ut för ett så kallat hopparknä. Den viktigaste muskeln i knästabiliteten är M.vastus medialis (droppmuskeln) som sitter på insidan av knät. Har du ont på baksidan av låret kan smärtan även bero på ischias. Ischiassmärta upplevs ofta obehagligt och ska behandlas av en naprapat eller sjukgymnast och bör sedan följas upp med rehab. Ett överansträngt knä kan även leda till ledvärk, slatter / schlatter vilket är en annan vanligt förekommande knäskada bland unga idrottare.

Du bör alltid få knäskador undersökt av en professionell naprapat för att få en korrekt diagnos och behandling.

Boka tid | Kontakta oss

Behandlingar och priser