Hälsporre (Plantar fasciit, hälsmärta)

Den inflammatoriska skadan hälsporre uppkommer vid överbelastning av vävnadsfästet vid plantarfascian-senan (fotvalvsplattan). Plantarfascian är en stark vävnad som löper från hälbenet, fram under foten och fäster på basen av tåbenen. Detta bindvävsstråk hjälper till att behålla hålfotens båge och utsätts för stor kraft, särskilt i dess relativt smala fäste mot hälbenet, när man exempelvis går eller löper.

Hälsporre är en vanlig skada särskilt bland idrottsutövare och dansare, men även hos tyngre personer och där fotens biomekanik har försämrats.. Det brukar ta tid att bli frisk och det är viktigt att skadan behandlas rätt. Man kan skynda läkningsprocessen genom övningar för att stärka upp muskulaturen under foten. Det är även effektivt att använda sig av inläggssulor / skoinlägg som ger ett ordentligt stöd vid hålfoten.


Tillverkning av ortopediska inläggssulor

Efter utförd löp – och gånganalys kan vi erbjuda skoinlägg i form av formgjutna sulor och hålfotsinlägg efter dina behov.

Du bör alltid få misstänkt hälsporre undersökt av en av våra professionella naprapater på vår klinik i Stockholm för att få en korrekt diagnos och behandling.

Boka tid | Kontakta oss

Behandlingar och priser