Axel och armbågsskador

Vanliga problem våra kunder upplever när det kommer till axlar och armbåge är tennisarmbåge vilket är en överansträngningsskada på armbågens utsida. Det är senorna i underarmens muskler som blir överansträngda och leder till smärta i vissa positioner och rörelser av handleden. Prognosen är god, men kan utan rätt typ av behandling ta väldigt lång tid att läka. De senaste utredningarna inom ämnet avråder från kortison då det på lång sikt kan göra problemet värre. Rätt typ av träning, stretching, rörelseövningar och anpassad ortos kan vara effektivt. Golfarmbåge är ett liknande problem som tennisarmbåge, men smärtan sitter i stället på armbågens insida.

Musarm är ett samlingsnamn för värk och stelhet i arm, nacke, axlar, rygg, handled och fingrar vilket bland annat kan leda till tumbasartros. Upplever du en artros skada bör du boka tid för behandling med en av våra naprapater.

Impingement syndrom / inklämningssyndrom i axeln innebär att någonting kommer i kläm. I det här fallet kan det röra sig om senorna till någon av musklerna runt skuldran (rotatorkuffen) eller en slemsäck under benet ovanför axeln. Anledningen kan vara att benet (acromion /akromion) har en skarpare vinkel vilket gör att utrymmet krymper vilket orsakar smärta i axeln. En vanligare orsak till inklämning är en felaktig stabilisering av musklerna runt skulderbladet vilket gör att utrymmet blir mindre och senorna (eller slemsäcken) kommer i kläm. Det typiska är att smärtan uppkommer när man höjer armen ovanför axelhöjd eller vrider axeln i olika positioner.

Du bör alltid få axel och armbåge undersökt av en professionell naprapat för att få en korrekt diagnos och behandling.

Boka tid | Kontakta oss

Läs mer om våra behandlingar och priser